Ośrodek Słoneczny Brzeg zapewnia profesjonalną obsługę uroczystości weselnych. Młoda Para posiada pełną swobodę w doborze wystroju jak i charakteru wesela. My natomiast zajmujemy się zakwaterowaniem i wyżywieniem. Oferujemy także profesjonalną opiekę nad dziećmi naszych Gości.
Nasz Szef kuchni przygotował dla Państwa bogaty wybór menu, zawierających potrawy zarówno regionalne jak i pochodzące z całego świata. Zachęcamy także do tworzenia własnych kompozycji, np. sezonowych.
Przykładowe menu klasyczne:
I dzień
Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą oraz lampką szampana.
Obiad
Zupa
- rosół domowy z makaronem
Drugie danie
- filet z kurczaka po parysku z pieczarkami
- pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- schab "szwajcar"
- rolada wieprzowa
Dodatki
- kluski śląskie
- ziemniaki
- zestaw surówek
- kapusta zasmażana z grochem
Deser
- puchar lodowy z owocami
Zimna płyta
- półmisek mięs pieczonych:
- karkówka pieczona, schab pieczony ze śliwką, boczek, kurczak faszerowany
- pasztet
- galaretka wieprzowa
- kaczka po francusku w galarecie z żurawiną
- szparagi zawijane w polędwicę a’la łosoś
- pomidor z mozarellą
- ryba po grecku
- sałatka meksykańska
- śledź po japońsku
- pomidor, ogórek z cebulką
- papryka
- pieczarka
- ogórek
- pieczywo
Dania gorące podawane w trakcie zimnej płyty
- flaki wołowe
- golonka pieczona na kapuście z grzybami, ziemniaki zapiekane
- polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu, kluski półfrancuskie, surówka z kiszonej kapusty
- żurek po częstochowsku
Zimne napoje - bez ograniczeń
- coca-cola
- soki
- woda mineralna
Ciepłe napoje - bez ograniczeń
- kawa
- herbata
II dzień
Obiad
- zupa grzybowa z łazankami i knelkami
- devolay , ziemniaki zapiekane
- pikantna sałatka warzywna
Zimna płyta
- deska serowa
- deska wędlin
- deska mięs pieczonych
Kolacja
- zupa toskańska z polędwiczkami z kurczaka
- stek z kurczaka w sosie myśliwskim, frytki, kiszony ogórek z cebulą
- barszczyk czerwony z pasztecikiem
Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 2763