W 1974 roku, czasie niezbyt sposobnym do wykazywania się przedsiębiorczością, pan Józef Bargieł założył w Krośnie cukiernię SANTOS. Mistrz wprowadzał do dekoracji mało jeszcze wówczas znane elementy z karmelu. W szarej rzeczywistości tamtych lat pojawiły się wyroby nie tylko smakowite, ale i niezmiernie apetyczne.
Od tej pory zaczął się tryumfalny pochód firmy, która od 1997 r. jest w ścisłej krajowej i światowej czołówce cukierników. Dobrze rozwijająca się cukiernia otrzymała nowy bodziec do rozwoju z chwilą przejęcia jej przez syna p. Józefa - Marka Bargieła, który w krótkim czasie doprowadził do szybkiego rozwoju i ugruntowania renomy firmy.
Słodkie wypieki tej firmy cieszą się doskonałą renomą o czym świadczą licznie zdobyte tytuły i medale (m.in. Mistrzostwo Świata, Mistrzostwa Polski).
Oferta Cukierni to kilkadziesiąt gatunków ciast deserowych, lodów i sorbetów na bazie naturalnych soków owocowych, czekolad i pralin wykonywanych ręcznie z najwyższej jakości belgijskiej czekolady, tortów na wszelkie okazje od małych, skromnych do kilkupiętrowych słodkości o kształtach na specjalne zamówienie oraz świadczącej usługi kateringowe w zakresie cukierniczym.
Wyroby firmy to także szeroka oferta przetworów owocowych i warzywnych.
Obecnie SANTOS wytwarza kilkadziesiąt gatunków ciast, lodów, pralin i tortów, które są w sprzedaży w jedenastu sklepach firmowych w Krośnie, Jaśle, Dębicy i Rzeszowie.
Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 6161