Zapraszamy Państwa do Restauracji Portius, mieszczącej się w urokliwym zakątku podkarpacia - Krośnie.
Nasze menu to połączenie typowej kuchni kontynentalnej z elementami kuchni fusion. Dla naszych klientów wyszukujemy najlepsze przepisy z każdego zakątku świata, a łącząc je ze sobą, tworzymy pyszne kulinarne wariacje, które zachwycą każdego konesera dobrego jedzenia.
Do przyrządzania naszych potraw używamy dokładnie wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Niepowtarzalności naszym smakom dodają tylko naturalne i zawsze świeże przyprawy.
Nasza restauracja to nie tylko wyjątkowe posiłki, ale także niezapomniany klimat ceniony przez gości, którzy z chęcią do nas wracają, co dla naszej załogi jest największym wyróżnieniem i satysfakcją.
Specjalizujemy się w organizacji przyjęć weselnych i innych imprez okolicznościowych. Wesela w Restauracji Portis na długo zapadają w pamięci Państwa Młodych i ich gości. Ze starannością dbamy o każdy szczegół, zdając sobie sprawę, w jak ważnym dla nowożeńców momencie uczestniczymy.
Nasi doświadczeni kucharze zapewniają idealnie dostosowane do gustu i smaku menu, a miła i profesjonalna obsługa niezauważenie dołoży wszelkich starań, by goście czuli wyjątkowo.
Zajmujemy się organizacją dużych, wystawnych przyjęć, jak i kameralnych, rodzinnych uroczystości.
Dodatkowym atutem naszej restauracji jest umiejscowienie sal w Hotelu Portius Krosno, dzięki czemu goście skorzystać mogą z tanich pokoi hotelowych ze śniadaniem. Dla Państwa Młodych przygotujemy w prezencie nasz apartament, aby w spokoju mogli odpocząć po przyjęciu.
Nasza oferta weselna obejmuje:
Prezent dla Młodej Pary w postaci noclegu w apartamencie w Hotelu Portius
Promocyjną cenę na pokoje wraz ze śniadaniem dla gości
Menu w kilku wariantach cenowych
Tort i ciasta
Menu wegetariańskie
Menu dla dzieci poniżej 10 lat - ½ ceny
Stół szwedzki (na życzenie)
Napoje gorące i chłodzące bez ograniczeń
Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą w tradycyjnym lub oryginalnym stylu
Toast lampką szampana
Promocje na organizację wieczoru panieńskiego i kawalerskiego
Piękne udekorowanie sali i stołów
Profesjonalną obsługę kelnerską
Darmowy parking dla gości
Dajemy Parze Młodej możliwość wyboru menu weselnego według przygotowanych pakietów cenowych:
Pakiet 1 (149 zł/os.)
zupa (tradycyjny rosół z makaronem lub krem pomidorowy z grzankami ziołowymi lub bulion grzybowy z łazankami) - jedna do wyboru,
danie główne (schab nadziewany śliwkami z sosem pieczeniowym lub kieszonka drobiowa nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem musztardowo-miodowym lub filet z indyka nadziewany szparagami z sosem holenderskim) - jedno do wyboru,
dodatki do dania głównego (ziemniaki z wody (w sezonie młode) lub ziemniaki opiekane lub ziemniaki puree lub ryż lub bukiet surówek lub buraczki zasmażane lub mieszanka warzyw gotowanych lub bukiet sałat z vinegret),
danie gorące 1 (bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszą gryczaną i sałatką z ogórków kiszonych lub szaszłyki drobiowe z ziemniakami opiekanymi i sałatką colesłav lub kotlet De volaille z puree ziemniaczanym i mizerią) - jedno do wyboru,
danie gorące 2 (barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem francuskim lub strogonov z pieczywem) - jedno do wyboru,
bufet zimnych przekąsek (deska wędlin lub deska mięs pieczonych lub deska serów lub pasztet z żurawiną lub galaretki drobiowe lub śledź w śmietanie lub śledź z żurawiną i chili lub jajka w sosie tatarskim) - pięć do wyboru,
bufet sałatkowy (sałatka jarzynowa lub sałatka z tuńczykiem lub sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałatka pieczarkowa lub sałatka z szynką i selerem lub sałatka grecka) - trzy do wyboru
Pakiet 2 (169 zł/os.)
zupa (tradycyjny rosół z makaronem lub krem z leśnych grzybów z grzankami ziołowymi lub francuska zupa cebulowa z parmezanem) - jedna do wyboru,
danie główne (polędwiczki wieprzowe sous vide z sosem śliwkowym lub pieczeń z indyka z sosem musztardowo-miodowym lub filet z kurczaka w szynce parmeńskiej nadziewany szpinakiem i serem ricotta lub sakiewka schabowa nadziewana grzybami i wędzonym serem) - jedno do wyboru,
dodatki do dania głównego (ziemniaki z wody ( w sezonie młode) lub ziemniaki opiekane lub ziemniaki puree lub ryż lub bukiet surówek lub buraczki zasmażane lub mieszanka warzyw gotowanych lub bukiet sałat z vinegret),
danie gorące 1 (pieczeń wieprzowa z sosem myśliwskim z kluseczkami śląskimi i buraczkami z chrzanem),
danie gorące 2 (Faszerowane udko z kurczaka podane z ziemniakami opiekanymi i surówką colesłav),
danie gorące 3 (Żurek na borowikach z pieczywem lub bogracz wołowy),
bufet zimnych przekąsek (deska wędlin lub deska mięs pieczonych lub deska serów lub schab w galarecie lub terrina drobiowa lub pasztet z żurawiną lub galaretki drobiowe lub śledź w śmietanie lub śledź z żurawiną i chili lub jajka w sosie tatarskim) - sześć do wyboru,
bufet sałatkowy (sałatka jarzynowa lu sałatka z tuńczykiem lub sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałatka pieczarkowa lub sałatka z szynką i selerem lub sałatka grecka) - trzy do wyboru
Pakiet 3 (199 zł/os.)
zupa (tradycyjny rosół z makaronem lub consomme borowikowe z lanymi kluseczkami lub krem z pieczonego kurczaka z grzankami) - jedna do wyboru,
danie główne (polędwiczki wieprzowe nadziewane kurkami i wędzonym serem z sosem śliwkowym lub pieczeń wołowa z sosem demi glas lub indyk faszerowany szparagami z sosem holenderskim lub schab nadziewany figami z sosem truflowym) - jedno do wyboru,
dodatki do dania głównego (ziemniaki z wody ( w sezonie młode) lub ziemniaki opiekane lub ziemniaki puree lub ryż lub bukiet surówek lub buraczki zasmażane lub mieszanka warzyw gotowanych lub bukiet sałat z vinegret),
danie gorące 1 (zrazy wołowe w sosie własnym podane z kluseczkami śląskimi i sałatką z ogórków kiszonych),
danie gorące 2 (noga z kaczki config podana z modrą kapustą i ziemniaczanymi gnocchi),
danie gorące 3 (barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem francuskim lub ragout wołowe ze swojskim chlebem),
bufet zimnych przekąsek (deska wędlin lub deska mięs pieczonych lub deska serów lub schab w galarecie lub terrina drobiowa lub pasztet z żurawiną lub galaretki drobiowe lub śledź w śmietanie lub śledź z żurawiną i chili lub jajka w sosie tatarskim) - sześć do wyboru,
bufet sałatkowy (sałatka jarzynowa lub sałatka z tuńczykiem lub sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałatka pieczarkowa lub sałatka z szynką i selerem lub sałatka grecka lub sałatka z grillowanymi krewetkami) - trzy do wyboru
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty Restauracji Portius!
Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 1751