Restauracja Portius Krosno

https://www.wesele.com.pl/userfiles/firmy/9257/155397343646884000.jpg
Krosno 38-400, woj. podkarpackie
Bursaki 29a
tel.: 605 609 296
http://restauracjaportius.pl
info@restauracjaportius.pl
Restauracja Portius Krosno - Krosno

Zapraszamy Państwa do Restauracji Portius, mieszczącej się w urokliwym zakątku podkarpacia - Krośnie.

Nasze menu to połączenie typowej kuchni kontynentalnej z elementami kuchni fusion. Dla naszych klientów wyszukujemy najlepsze przepisy z każdego zakątku świata, a łącząc je ze sobą, tworzymy pyszne kulinarne wariacje, które zachwycą każdego konesera dobrego jedzenia.

Do przyrządzania naszych potraw używamy dokładnie wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Niepowtarzalności naszym smakom dodają tylko naturalne i zawsze świeże przyprawy.

Nasza restauracja to nie tylko wyjątkowe posiłki, ale także niezapomniany klimat ceniony przez gości, którzy z chęcią do nas wracają, co dla naszej załogi jest największym wyróżnieniem i satysfakcją.

Specjalizujemy się w organizacji przyjęć weselnych i innych imprez okolicznościowych. Wesela w Restauracji Portis na długo zapadają w pamięci Państwa Młodych i ich gości. Ze starannością dbamy o każdy szczegół, zdając sobie sprawę, w jak ważnym dla nowożeńców momencie uczestniczymy.

Nasi doświadczeni kucharze zapewniają idealnie dostosowane do gustu i smaku menu, a miła i profesjonalna obsługa niezauważenie dołoży wszelkich starań, by goście czuli wyjątkowo.

Zajmujemy się organizacją dużych, wystawnych przyjęć, jak i kameralnych, rodzinnych uroczystości.

Dodatkowym atutem naszej restauracji jest umiejscowienie sal w Hotelu Portius Krosno, dzięki czemu goście skorzystać mogą z tanich pokoi hotelowych ze śniadaniem. Dla Państwa Młodych przygotujemy w prezencie nasz apartament, aby w spokoju mogli odpocząć po przyjęciu.

 

Nasza oferta weselna obejmuje:

Prezent dla Młodej Pary w postaci noclegu w apartamencie w Hotelu Portius

Promocyjną cenę na pokoje wraz ze śniadaniem dla gości

Menu w kilku wariantach cenowych

Tort i ciasta

Menu wegetariańskie

Menu dla dzieci poniżej 10 lat - ½ ceny

Stół szwedzki (na życzenie)

Napoje gorące i chłodzące bez ograniczeń

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą w tradycyjnym lub oryginalnym stylu

Toast lampką szampana

Promocje na organizację wieczoru panieńskiego i kawalerskiego

Piękne udekorowanie sali i stołów

Profesjonalną obsługę kelnerską

Darmowy parking dla gości

 

Dajemy Parze Młodej możliwość wyboru menu weselnego według przygotowanych pakietów cenowych:

Pakiet 1 (149 zł/os.)

zupa (tradycyjny rosół z makaronem lub krem pomidorowy z grzankami ziołowymi lub bulion grzybowy z łazankami) - jedna do wyboru,

 

danie główne (schab nadziewany śliwkami z sosem pieczeniowym lub kieszonka drobiowa nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem musztardowo-miodowym lub filet z indyka nadziewany szparagami z sosem holenderskim) - jedno do wyboru,

 

dodatki do dania głównego (ziemniaki z wody (w sezonie młode) lub ziemniaki opiekane lub ziemniaki puree lub ryż lub bukiet surówek lub buraczki zasmażane lub mieszanka warzyw gotowanych lub bukiet sałat z vinegret),

 

danie gorące 1 (bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszą gryczaną i sałatką z ogórków kiszonych lub szaszłyki drobiowe z ziemniakami opiekanymi i sałatką colesłav lub kotlet De volaille z puree ziemniaczanym i mizerią) - jedno do wyboru,

 

danie gorące 2 (barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem francuskim lub strogonov z pieczywem) - jedno do wyboru,

 

bufet zimnych przekąsek (deska wędlin lub deska mięs pieczonych lub deska serów lub pasztet z żurawiną lub galaretki drobiowe lub śledź w śmietanie lub śledź z żurawiną i chili lub jajka w sosie tatarskim) - pięć do wyboru,

 

bufet sałatkowy (sałatka jarzynowa lub sałatka z tuńczykiem lub sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałatka pieczarkowa lub sałatka z szynką i selerem lub sałatka grecka) - trzy do wyboru

 

Pakiet 2 (169 zł/os.)

zupa (tradycyjny rosół z makaronem lub krem z leśnych grzybów z grzankami ziołowymi lub francuska zupa cebulowa z parmezanem) - jedna do wyboru,

 

danie główne (polędwiczki wieprzowe sous vide z sosem śliwkowym lub pieczeń z indyka z sosem musztardowo-miodowym lub filet z kurczaka w szynce parmeńskiej nadziewany szpinakiem i serem ricotta lub sakiewka schabowa nadziewana grzybami i wędzonym serem) - jedno do wyboru,

 

dodatki do dania głównego (ziemniaki z wody ( w sezonie młode) lub ziemniaki opiekane lub ziemniaki puree lub ryż lub bukiet surówek lub buraczki zasmażane lub mieszanka warzyw gotowanych lub bukiet sałat z vinegret),

 

danie gorące 1 (pieczeń wieprzowa z sosem myśliwskim z kluseczkami śląskimi i buraczkami z chrzanem),

 

danie gorące 2 (Faszerowane udko z kurczaka podane z ziemniakami opiekanymi i surówką colesłav),

 

danie gorące 3 (Żurek na borowikach z pieczywem lub bogracz wołowy),

 

bufet zimnych przekąsek (deska wędlin lub deska mięs pieczonych lub deska serów lub schab w galarecie lub terrina drobiowa lub pasztet z żurawiną lub galaretki drobiowe lub śledź w śmietanie lub śledź z żurawiną i chili lub jajka w sosie tatarskim) - sześć do wyboru,

 

bufet sałatkowy (sałatka jarzynowa lu sałatka z tuńczykiem lub sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałatka pieczarkowa lub sałatka z szynką i selerem lub sałatka grecka) - trzy do wyboru

 

Pakiet 3 (199 zł/os.)

zupa (tradycyjny rosół z makaronem lub consomme borowikowe z lanymi kluseczkami lub krem z pieczonego kurczaka z grzankami) - jedna do wyboru,

 

danie główne (polędwiczki wieprzowe nadziewane kurkami i wędzonym serem z sosem śliwkowym lub pieczeń wołowa z sosem demi glas lub indyk faszerowany szparagami z sosem holenderskim lub schab nadziewany figami z sosem truflowym) - jedno do wyboru,

 

dodatki do dania głównego (ziemniaki z wody ( w sezonie młode) lub ziemniaki opiekane lub ziemniaki puree lub ryż lub bukiet surówek lub buraczki zasmażane lub mieszanka warzyw gotowanych lub bukiet sałat z vinegret),

 

danie gorące 1 (zrazy wołowe w sosie własnym podane z kluseczkami śląskimi i sałatką z ogórków kiszonych),

 

danie gorące 2 (noga z kaczki config podana z modrą kapustą i ziemniaczanymi gnocchi),

 

danie gorące 3 (barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem francuskim lub ragout wołowe ze swojskim chlebem),

 

bufet zimnych przekąsek (deska wędlin lub deska mięs pieczonych lub deska serów lub schab w galarecie lub terrina drobiowa lub pasztet z żurawiną lub galaretki drobiowe lub śledź w śmietanie lub śledź z żurawiną i chili lub jajka w sosie tatarskim) - sześć do wyboru,

 

bufet sałatkowy (sałatka jarzynowa lub sałatka z tuńczykiem lub sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałatka pieczarkowa lub sałatka z szynką i selerem lub sałatka grecka lub sałatka z grillowanymi krewetkami) - trzy do wyboru

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty Restauracji Portius!

Galeria
Jak do nas dojechać?

Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 1612

Sprawdź inne firmy
Udostępnij
Wasza ocena
0 / 5
głosów: 0
Dodaj swoją opinię i ocenę
Top