Ślub i Wesele jest magiczną chwilą dla każdego, zarówno dla Państwa Młodych, dla Rodziców jak i wszystkich Gości. Jest to czas jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju, dlatego też chcielibyśmy zadowolić Państwa w najmniejszym szczególe i sprawić by ten dzien był zapamiętany przez wszystkich.
Każde menu jest dopasowane więc do wymagań i Państwa potrzeb, istnieje także możliwość modyfikacji zestawów weselnych i dokonywania wszelkich innych zmian. Kolorystyka na stołach jest także dobierana do upodobań klienta.
Oto przykładowe zestawy menu weselnego:
PRZYKŁADOWE MENU WESELNE ZESTAW I
160 zł od osoby
- lampka szampana na powitalny toast
OWOCE
- ananasy, winogrona, banany, pomarańcze, kiwi itp.
SŁODYCZE
malagi, kasztanki, tiki-taki itp.
NAPOJE
cola, fanta, sprite,, woda mineralna – po jednej butelce na osobę
- herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń)
OBIAD WESELNY:
ZUPA
- rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
- patera mięs – rolada wieprzowa, udko z chrupiącą skórką pieczone w piekarniku, biała pieczeń
- kluseczki śląskie
- kluski polskie
- kapusta biała
- kapusta czerwona
- ziemniaczki na życzenie
- kompot owocowy
DESER I:
- galaretka z owocami, bitą śmietaną i pyłkiem czekoladowym
CIASTO:
- makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik – i inne
- tort weselny śmietankowy z petardami (lub inny na życzenie klienta)
ZIMNA PŁYTA:
- półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne)
- ser żółty
- jajko z kawiorem,
- jajko w szynce
- śledź po japońsku
- ryba po grecku
- sałatka jarzynowa
- pomidorki pod serową pierzynką
- tymbaliki z ozorków i kurczaka
- pstrąg w galarecie
- indyk w maladze
- roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym
- roladki serowe z farszem z tuńczyka
- łosoś w szparagach
- kuleczki rybne w octowej zalewie
- śledź z cebulką
- pieczarki marynowane
- pomidorki, ogórek zielony, ogórek kiszony
- masełko i pieczywko
I CIEPŁA KOLACJA:
- żurek z jajkiem i kiełbasą podawany w czarkach z chleba na gorąco
DESER II:
- lody płonące z bitą śmietaną i polewą
II CIEPŁA KOLACJA:
- devolay (bądź inny rodzaj mięsa na życzenie) ziemniaczki i surówka
III CIEPŁA KOLACJA:
- płonące frankfuterki
PRZYKŁADOWE MENU WESELNE ZESTAW II
185 zł od osoby
- lampka szampana na powitalny toast
OWOCE
- ananasy, winogrona, banany, pomarańcze, kiwi itp.
SŁODYCZE
malagi, kasztanki, tiki-taki itp.
NAPOJE
cola, fanta, sprite,, woda mineralna – po jednej butelce na osobę
- herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń)
OBIAD:
ZUPA
- rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
- patera mięs – rolada śląska, sakiewki schabowe, pieczeń wieprzowa lub kaczka pieczona
- kluski białe i ciemne
- ziemniaki z wody
- sałatka z czerwonej kapusty
- biała kapusta zasmażana
- kompot wieloowocowy
DESER I:
- rafaello lub tiramisu
CIASTO:
- makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik – i inne
- tort weselny śmietankowy z petardami (lub inny na życzenie klienta)
ZIMNA PŁYTA:
- półmiski mięs pieczonych i faszerowanych (6 rodzajów)
- półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne)
- pstrąg w galarecie
- tymbaliki z drobiu
- łosoś ze szparagami w sosie koperkowym
- ryba po grecku
- sałatka włoska z tuńczykiem
- deska serów
- jajko z kawiorem,
- jajko w szynce
- śledź po japońsku
- sałatka jarzynowa
- pomidorki pod serową pierzynką
- indyk w maladze
- schab po sztygarsku
- roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym
- roladki serowe z farszem z tuńczyka
- kuleczki rybne w octowej zalewie
- śledź z cebulką
- pieczarki marynowane
- pomidorki, ogórek zielony, ogórek kiszony
- masełko i pieczywko
I CIEPŁA KOLACJA:
- łosoś pieczony z włoską sałatą i pieczywem z pieca lub szaszłyk drobiowo-warzywny z ryżem
DESER II:
- deser lodowy z bitą śmietaną z „adwokatem”
II CIEPŁA KOLACJA:
- filet z kurczaka pieczony w boczku z sosem myśliwskim
- makaron
- ziemniaczki pieczone
- zestaw surówek sezonowych
III CIEPŁA KOLACJA:
- paprykarz wieprzowy z czerwoną fasolą i pieczarkami
OFERUJEMY PONADTO :
- ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą
- brak opłat za menu dla małych smakoszy do 3 lat
- jedzenie, które zostanie po zakończeniu przyjęcia weselnego będzie do Państwa dyspozycji
- na życzenie Państwa
DODATKOWO możemy zaproponować do każdego menu weselnego:
- stół wiejski w kwocie 700zł
- prosię pieczone faszerowane w kwocie ok.650 zł
- fontannę czekoladową 350 zł
- bez ograniczeń wszelkie napoje gazowane (fanta, sprite, coca cola, woda mineralna), woda i soki przy dopłacie 20zł od osoby
SŁUŻYMY PAŃSTWU POMOCĄ:
- w przygotowaniu układu stołów, kart menu, wizytówek, wyjątkowej dekoracji kwiatowej (wystrój sali, holu, wejścia) – możemy polecić firmy florystyczne
- w doborze odpowiedniej oprawy muzycznej, fotografa, kamerzysty
- w zorganizowaniu pokazu barmańskiego lub kapeli góralskiej.
Dołożymy wszelkich starań, aby ten dzień był najpiękniejszym i niezapomnianym w Waszym życiu.
Młoda Para w pierwszą rocznicę ślubu, w prezencie od firmy, otrzymuje kolacje przy świecach gratis !!!
Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 3685