Restauracja Feniks

http://www.wesele.com.pl/userfiles/firmy/3319/151084956913985600.png
Świętochłowice 41-603, woj. śląskie
Krauzego 1
tel.: 608 689 070
http://restauracja-feniks.pl
bozena.grohlich@interia.pl
Restauracja Feniks - Świętochłowice

Ślub i Wesele jest magiczną chwilą dla każdego, zarówno dla Państwa Młodych, dla Rodziców jak i wszystkich Gości. Jest to czas jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju, dlatego też chcielibyśmy zadowolić Państwa w najmniejszym szczególe i sprawić by ten dzien był zapamiętany przez wszystkich.

Każde menu jest dopasowane więc do wymagań i Państwa potrzeb, istnieje także możliwość modyfikacji zestawów weselnych i dokonywania wszelkich innych zmian. Kolorystyka na stołach jest także dobierana do upodobań klienta.

Oto przykładowe zestawy menu weselnego:
 

PRZYKŁADOWE MENU WESELNE ZESTAW I

160 zł od osoby

- lampka szampana na powitalny toast

OWOCE

- ananasy, winogrona, banany, pomarańcze, kiwi itp.

SŁODYCZE

malagi, kasztanki, tiki-taki itp.

NAPOJE

cola, fanta, sprite,, woda mineralna – po jednej butelce na osobę

- herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń)

OBIAD WESELNY:

ZUPA

- rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

- patera mięs – rolada wieprzowa, udko z chrupiącą skórką pieczone w piekarniku, biała pieczeń

- kluseczki śląskie

- kluski polskie

- kapusta biała

- kapusta czerwona

- ziemniaczki na życzenie

- kompot owocowy

DESER I:

- galaretka z owocami, bitą śmietaną i pyłkiem czekoladowym

CIASTO:

- makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik – i inne

- tort weselny śmietankowy z petardami (lub inny na życzenie klienta)

ZIMNA PŁYTA:

- półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne)

- ser żółty

- jajko z kawiorem,

- jajko w szynce

- śledź po japońsku

- ryba po grecku

- sałatka jarzynowa

- pomidorki pod serową pierzynką

- tymbaliki z ozorków i kurczaka

- pstrąg w galarecie

- indyk w maladze

- roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym

- roladki serowe z farszem z tuńczyka

- łosoś w szparagach

- kuleczki rybne w octowej zalewie

- śledź z cebulką

- pieczarki marynowane

- pomidorki, ogórek zielony, ogórek kiszony

- masełko i pieczywko

I CIEPŁA KOLACJA:

- żurek z jajkiem i kiełbasą podawany w czarkach z chleba na gorąco

DESER II:

- lody płonące z bitą śmietaną i polewą

II CIEPŁA KOLACJA:

- devolay (bądź inny rodzaj mięsa na życzenie) ziemniaczki i surówka

III CIEPŁA KOLACJA:

- płonące frankfuterki

PRZYKŁADOWE MENU WESELNE ZESTAW II

185 zł od osoby

- lampka szampana na powitalny toast

OWOCE

- ananasy, winogrona, banany, pomarańcze, kiwi itp.

SŁODYCZE

malagi, kasztanki, tiki-taki itp.

NAPOJE

cola, fanta, sprite,, woda mineralna – po jednej butelce na osobę

- herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń)

OBIAD:

ZUPA

- rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

- patera mięs – rolada śląska, sakiewki schabowe, pieczeń wieprzowa lub kaczka pieczona

- kluski białe i ciemne

- ziemniaki z wody

- sałatka z czerwonej kapusty

- biała kapusta zasmażana

- kompot wieloowocowy

DESER I:

- rafaello lub tiramisu

CIASTO:

- makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik – i inne

- tort weselny śmietankowy z petardami (lub inny na życzenie klienta)

ZIMNA PŁYTA:

- półmiski mięs pieczonych i faszerowanych (6 rodzajów)

- półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne)

- pstrąg w galarecie

- tymbaliki z drobiu

- łosoś ze szparagami w sosie koperkowym

- ryba po grecku

- sałatka włoska z tuńczykiem

- deska serów

- jajko z kawiorem,

- jajko w szynce

- śledź po japońsku

- sałatka jarzynowa

- pomidorki pod serową pierzynką

- indyk w maladze

- schab po sztygarsku

- roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym

- roladki serowe z farszem z tuńczyka

- kuleczki rybne w octowej zalewie

- śledź z cebulką

- pieczarki marynowane

- pomidorki, ogórek zielony, ogórek kiszony

- masełko i pieczywko

I CIEPŁA KOLACJA:

- łosoś pieczony z włoską sałatą i pieczywem z pieca lub szaszłyk drobiowo-warzywny z ryżem

DESER II:

- deser lodowy z bitą śmietaną z „adwokatem”

II CIEPŁA KOLACJA:

- filet z kurczaka pieczony w boczku z sosem myśliwskim

- makaron

- ziemniaczki pieczone

- zestaw surówek sezonowych

III CIEPŁA KOLACJA:

- paprykarz wieprzowy z czerwoną fasolą i pieczarkami

OFERUJEMY PONADTO :

- ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą

- brak opłat za menu dla małych smakoszy do 3 lat

- jedzenie, które zostanie po zakończeniu przyjęcia weselnego będzie do Państwa dyspozycji

- na życzenie Państwa

DODATKOWO możemy zaproponować do każdego menu weselnego:

- stół wiejski w kwocie 700zł

- prosię pieczone faszerowane w kwocie ok.650 zł

- fontannę czekoladową 350 zł

- bez ograniczeń wszelkie napoje gazowane (fanta, sprite, coca cola, woda mineralna), woda i soki przy dopłacie 20zł od osoby

SŁUŻYMY PAŃSTWU POMOCĄ:

- w przygotowaniu układu stołów, kart menu, wizytówek, wyjątkowej dekoracji kwiatowej (wystrój sali, holu, wejścia) – możemy polecić firmy florystyczne

- w doborze odpowiedniej oprawy muzycznej, fotografa, kamerzysty

- w zorganizowaniu pokazu barmańskiego lub kapeli góralskiej.

Dołożymy wszelkich starań, aby ten dzień był najpiękniejszym i niezapomnianym w Waszym życiu.

Młoda Para w pierwszą rocznicę ślubu, w prezencie od firmy, otrzymuje kolacje przy świecach gratis !!!

Galeria
Jak do nas dojechać?

Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 1700

Sprawdź inne firmy
Udostępnij
Wasza ocena
5.00 / 5
głosów: 1
Dodaj swoją opinię
Top