Chata pod Sokołem

http://www.wesele.com.pl/userfiles/firmy/9161/153996943263855900.jpg
Straszyn 83-010, woj. pomorskie
Objazdowa 4b
tel.: 605 218 221
http://chatapodsokolem.blogspot.com/
chatapodsokolem@gmail.com
Chata pod Sokołem - Straszyn

Chata pod Sokołem to wyjątkowa, rustykalna restauracja otoczona malowniczym lasem. Przestronna, a zarazem przytulna sala pomieści nawet 250 osób.

Ponadto, w miarę potrzeby zapewniamy miejsca siedzące w naszym zielonym ogrodzie.

Nasze menu dopasowujemy pod indywidualne oczekiwania klientów - nie boimy się wyzwań, ponieważ gotowanie to nasza pasja!

Posiadamy wieloletnie doświadczenie w organizacji wesel i imprez firmowych/okolicznościowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie doradzić Państwu w doborze odpowiedniej oprawy, dekoracji, atrakcji (współpracujemy z najlepszymi zespołami muzycznymi, cukierniami, animatorami).

Znajdujemy się zaledwie 12 km od centrum Gdańska, a sprawny dojazd zapewnia znajdująca się nieopodal obwodnica Trójmiasta (S6).

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty podczas indywidualnie ustalonego terminu spotkania.

 MENU WESELNE I - 215 pln

Uroczyste przywitanie Gości lampką schłodzonego wina musującego, a Młodej Pary chlebem i solą

ZUPA
Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem

DANIA GŁÓWNE NA GORĄCO
Karkówka pieczona szpikowana czosnkiem –  50%
Pierś drobiowa panierowana pastą szpinakowo-serową w sosie koperkowym – 100%
Roladki indycze w sosie borowikowym - 50 %

DODATKI
Ziemniaki pieczone lub z wody z dodatkiem ziół
Wiejskie pieczywo
Świeże surówki z sezonowych warzyw

DLA NAJMŁODSZYCH
Delikatne polędwiczki drobiowe
Złociste frytki

BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
Rolada z boczku faszerowana mięsem
Pieczeń rzymska z oliwkami i marynowanymi grzybkami
Wykwintne tymbaliki z indyka
Fileciki śledziowe macerowane w oleju z dodatkami z chrupiącym chlebem
Jajka na dwa sposoby (wiosenne i z wędzonym łososiem)
Sałatka wiosenna z kiełkami
Sałatka szefa kuchni z szynką, jajkiem i pomidorami
Smalec na dwa sposoby - tradycyjny po polsku i na ostro - po węgiersku
Ogórki kiszone lub małosolne
Domowe sosy i dressing

DANIA Z GRILLA NA GORĄCO
Karkówka marynowana zielonym pieprzem i pastą czosnkową
Krupniok zapiekany z warzywami
Grillowane warzywa

KOLACJA NOCNA NA GORĄCO (po północy)
Barszcz czerwony z chrupiącym pasztecikiem własnego wyrobu

DODATKOWO (bez ograniczeń)
Kawa
Herbata w różnych smakach do wyboru
Woda z cytryną oraz miętą z naszego ogrodu
Dwa rodzaje soków owocowych 100 %


MENU WESELNE II - 230 pln

Uroczyste przywitanie Gości lampką schłodzonego wina musującego, a Młodej Pary chlebem i solą

ZUPA (do wyboru)
Rosół tradycyjny drobiowo-wołowy z makaronem / krem ze świeżych pomidorów z dodatkiem mozzarelli / hiszpański chłodnik ze świeżych pomidorów (gazpacho)

DANIA GŁÓWNE
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - 100 %
Udka z kurczaka nadziewane śliwką, owijane boczkiem - 50%
Filet z pstrąga prosto z pieca - 50 %

DODATKI
Ziemniaki pieczone lub z wody z dodatkiem ziół
Wiejskie pieczywo
Świeże surówki z sezonowych warzyw

DLA NAJMŁODSZYCH
Delikatne polędwiczki drobiowe
Złociste frytki

BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
Schab nadziewany śliwką i morelą
Pasztet wiejski
Karkówka pieczona
Ryby w pomidorach
Wykwintne tymbaliki z kaczki
Jajeczne trio (wiosenne, z łososiem, z czerwonym kawiorem)
Sałatka z awokado i prażonymi pestkami
Kolorowa sałatka z krewetkami
Smalec tradycyjny po polsku i na ostro - po węgiersku
Ogórki kiszone lub małosolne
Sos cumberland, dressing

DANIE SPECJALNE
Szynka pieczona po staropolsku z dodatkiem kapusty zasmażanej

KOLACJA NOCNA NA GORĄCO (po północy)
Barszcz czerwony
Wybór domowych pierogów

DODATKOWO (bez ograniczeń)
Kawa
Herbata w różnych smakach do wyboru
Woda z cytryną oraz miętą z naszego ogrodu
Dwa rodzaje soków owocowych 100 %


MENU WESELNE III - 250 pln

Uroczyste przywitanie Gości lampką schłodzonego prosecco, a Młodej Pary chlebem i solą

ZUPA
Krem z grzybów leśnych z dodatkiem ziół

DANIA GŁÓWNE
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - 100 %
Pieczone uda indycze w sosie żurawinowym - 50%
Marynowany filet z łososia prosto z pieca - 50 %

DODATKI
Ziemniaki pieczone lub z wody z dodatkiem ziół
Brązowy ryż
Wiejskie pieczywo
Świeże surówki z sezonowych warzyw

DLA NAJMŁODSZYCH
Delikatne polędwiczki drobiowe
Złociste frytki

BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
Schab nadziewany śliwką i morelą
Pasztet z dzika
Karkówka pieczona
Dorsz w pomidorach
Wykwintne tymbaliki z kaczki
Jajeczne trio (wiosenne, z łososiem, z czerwonym kawiorem)
Sałatka z awokado i prażonymi pestkami
Kolorowa sałatka z krewetkami
Smalec tradycyjny po polsku i na ostro - po węgiersku
Ogórki kiszone lub małosolne
Sos cumberland, sos czosnkowy i dressing

DANIE SPECJALNE
Prosiak pieczony, nadziewany mięsem z indyka z dodatkiem warzyw

KOLACJA NOCNA
Barszcz czerwony z chrupiącym pasztecikiem własnego wyrobu
Wybór domowych pierogów

DODATKOWO (bez ograniczeń)
Kawa
Herbata w różnych smakach do wyboru
Woda z cytryną oraz miętą z naszego ogrodu
Dwa rodzaje soków owocowych 100 %

POPRAWINY:
Czas trwania: 5 godzin - 13.00-18.00 lub 14.00-19.00
Koszt składa się z opłaty stałej za wynajem obiektu - 6000 pln + koszt wybranego menu/osoba.

MENU I - 25 pln/osoba
(tradycyjne poprawiny na sali, z możliwością wyjścia do ogrodu)

- domowy żurek z białą kiełbasą i jajeczkiem
- aromatyczne ziemniaki z pieca z dodatkiem ziół
- dania z wesela (powiększona ilość)
- kawa parzona
- herbata, różne rodzaje
- woda z miętą i cytryną
- soki owocowe 100%

MENU II - 40 pln/ osoba
(dania serwowane na sali + dania z grilla przyrządzane w ogrodzie)

Dania z grilla:
- soczysta karkówka
- szaszłyki drobiowe z warzywami
- kiszka ziemniaczana z boczkiem

- barszcz czerwony
 -dania z wesela (powiększona ilość)
- kawa parzona
- herbata, różne rodzaje
- woda z miętą i cytryną
- soki owocowe 100 %


Opcjonalnie:

Spiżarnia - 25 pln / osoba
(degustacja regionalnych dóbr natury, swojskie wyroby)
Deska serów, półmisek ryb wędzonych, smakołyki ze słoików, wędzone i suszone mięsa, wędzone kiełbasy, galantyna mięsna, warzywne przetwory, świeże warzywa, domowy chleb, masełko smakowe, chrzan, ćwikła, sosy, suszone owoce

Dzik z dodatkiem kaszy gryczanej i kapusty zasmażanej - 2500 pln / 100 os.

Prosiak faszerowany mięsem z indyka - 2000 pln / 100 os.

Koszt profesjonalnego barmana - 650 zł / 5h obsługi

Istnieje możliwość zapewnienia alkoholu oraz napojów we własnym zakresie - koszt 15 pln/os.

Dzieci do lat 5 - gratis
5 - 12 lat - 50 % ceny

Obsługa wesela (DJ, fotograf) - 50 % ceny

Galeria
Jak do nas dojechać?

Liczba unikatowych wyświetleń wizytówki: 38

Sprawdź inne firmy
Udostępnij
Wasza ocena
0 / 5
głosów: 0
Dodaj swoją opinię
Top